Klagomål på buss: ”Fler har fått det bättre”

SL buss
Bussar kör fel slinga i Danderyd.
Bussar som åker fel slinga, är försenade eller inte kommer är ett problem för boende i Nora, Danderyd.
– Vi vet att några har fått det sämre, vi vet det. Samtidigt har fler fått det bättre, säger Christer Ekelund på Arriva.

Efter att Arriva lade om busslinje 602 till 601 upplever boende i Nora att det har blivit sämre. Flera klagomål på bussar som inte dyker upp eller kör fel rutt har under hösten kommit Arriva till kännedom.

– Det är jättejobbigt. Allt man ska planera går i stöpet för att bussen inte kommer eller så kommer den fast på fel ställe, säger en boende vid Ekbackens busshållplats.

Vid flera tillfällen har bussen som är uppdelad på två slingor kört fel slinga på den utsatta tiden. Då står resenärer och väntar vid ”fel” busshållplats och missar bussen som egentligen skulle ha kommit.

– Resultatet är hur som helst att jag blir tokig. Varför ska inte jag kunna åka med min buss och veta att jag kommer i tid, säger hon.

Arriva vet om missnöjet

Arriva känner till problemet och att det skett några missar under skiftet mellan sommar- och vintertabell.

– Vi vet att några har fått det sämre, vi vet det. Samtidigt har fler fått det bättre, säger Christer Ekelund på Arriva som tror att mycket av missnöjet som finns ligger kvar sedan omläggningen av linjen.

Att fler har fått det bättre mäter Arriva med antalet personer som reser med den nya linjen jämfört med den äldre.

– Buss 601 har en punktlighet 91,5 procent under september vilket är godkänt av trafikförvaltningen. Det finns linjer som är sämre och det finns de som är bättre, säger han.