ANNONS

Efter klagomål: Föreskoleplats utreds på nytt

Här planeras en förskola.
Här planeras en förskola.
Som Mitt i Söderort tidigare berättat planeras en privat förskola i Kärrtorp på en plats som ratats av kommunen för att miljön var för dålig.
Nu ska byggplanen utredas på nytt.
ANNONS

En förskola på fem avdelningar kan byggas längs med tunnelbanespåret i Kärrtorp. Förskolan ingår i ett planerat bostadsområde som även kommer att omfatta 75 lägenheter.

Men Skarpnäcks stadsdelsförvaltning tycker att platsen är alldeles för dålig för barn och har därför tackat nej till att driva en förskola där.

– Vi kan inte se att man kan få till en bra utemiljö där överhuvudtaget, sa Jan-Eric Johansson, förskolechef i Skarpnäck, till Mitt i Söderort tidigare i veckan.

Så exploateringskontoret föreslår istället att förskolan ska drivas i privat regi.

Ann Wetterström är handläggare på exploateringskontoret.

Stadsdelsförvaltningen har ratat den här marken för en förskola för att de tycker att den är för dålig. Nu föreslår ni istället att det ska bli en privat förskola. Hur tänker ni då?

– Vi bedömer att det finns lösningar som man kan ta till så att man får en bra förskolegård. Och Primula som har byggt förskolor förut bedömer också att de kan skapa en bra förskolegård. Men vi får utveckla det här under planprocessen.

Vad ska de göra för att gården ska bli bra?

– Vi har inte kommit igång med planprocessen så jag vill inte yttra mig om det än. Men vi kommer undersöka vad som är lämpligast.

ANNONS

Igår, torsdag, togs ärendet upp i exploateringsnämnden.

– Vi tycker att man måste titta mer på det här eftersom det finns synpunkter, säger Jan Valeskog (S), ordförande i exploateringsnämnden.

ANNONS