Flest klagomål om snöröjning i Danderyd i vinter

snöröjning, halka, kollage
Is och snö på vägarna. I vinter har Danderyd fått in 418 felanmälningar om snöröjning.
Boende i Danderyd tycker att snöröjningen i kommunen varit undermålig i år. Fler klagomål än någonsin har kommit in till kommunen. Men det har också sin förklaring.

Den korta men intensiva vintern som har varit har skapat problem på vägar och gångbanor i Danderyd. Det har Mitt i rapporterat om tidigare.

Nu kan Mitt i avslöja att kommunen har fått in fler klagomål på snöröjningen än någonsin. Hela 418 felanmälningar har kommit in till tekniska kontoret i vinter.

Något som har sin förklaring till att kommunen har ett nytt system för att hantera anmälningarna från medborgarna.

– Tidigare låg Svevias journummer öppet på vår hemsida. Då ringde många direkt till dem när de upplevde att det inte var plogat. Så dessa anmälningar fick vi aldrig ens in, säger Jonas Frejd som är anläggningschef på tekniska kontoret.

I och med att Danderyd gjorde om kommunens hemsida ändrades rutinerna och numer kommer klagomålen kommunen till känna.

Många väderomslag

De senaste veckornas intensiva snöfall och väderomslag har gjort det svårjobbat på vägarna.

– Det har varit en tuffare vinter vägunderhållningsmässigt. Vi jobbar på men sedan är det fortfarande vissa platser som inte är helt klart. Vi har försökt att ligga på så gott det går, säger Jonas Frejd.

Att de har töat på dagarna och varit minusgrader under natten har också gjort det mer svårarbetat enligt Jonas Frejd.

– Först har det frusit på och sedan har det kommit mängder med snö. Då blir det isskopor på trottoarerna och halt. Samtidigt som vi ska få bort snön på vägarna.