493 klagomål på snöröjningen på Kungsholmen

snö lidingö insöad snökaos
Arkivbild
Klagomålen på snöröjningen på Kungsholmen har strömmat in efter ovädret.
Nu ska trafikkontoret utreda hur skottningen fungerat.

Innerstan och Kungsholmen fick vänta längst på att pli plogat efter snöovädret. Fem dagar dagar senare var flera vägar ännu inte snöröjda, enligt läsare som hört av sig till Mitt i.

Trafikkontoret skyller den dåliga plogningen på att det är svårt att komma fram för snöröjningsbilarna.

– Innerstaden var väldigt hårt drabbad i och med att det finns så många bilar där. Det gjorde att framkomligheten var väldigt begränsad, säger Anders Porelius, presstalesman på trafikkontoret.

Vilken lärdom kan man dra från det här?

– När det kommer så här mycket snö får det stora konsekvenser och man blir varse om vädrets makter. Nu ska vi utreda och analysera, något vi gör varje år, hur arbetet fungerar med våra entreprenörer och vilket ansvar vi som beställare har. Men när det kommer en halvmeter snö på ett dygn då blir det tufft.

Kungsholmen ligger fyra bland stadens stadsdelar gällande flest klagomål på hur snöröjningen fungerat, totalt 493 stycken från 9 november till den 16 november.

Flest klagomål kom in i fredags, vilket kanske kan beror på att många har förståelse för att det inte är plogat under de första dagarna under ett snöoväder. Men att man sedan ilsknar till när gatorna fortfarande inte är snö- och isfria.