ANNONS

Klang och jubel invigde den toppmoderna skolan

Fest och glädje när skolan invigdes.
Fest och glädje när skolan invigdes.
I början av förra veckan öppnade Kästa skola för elever.

Och i fredags var det invigning för den nybyggda skolan.
ANNONS

Den nybyggda skolan är belägen mitt i Flemingsberg och har kapacitet för 400 elever i klasserna F till 6 och 100 barn i förskolan. Just nu är Kästa skola och förskola Sveriges största miljömärkta passivhusskola. Rektor Mikael Brozèn tycker att det känns bra att skolan öppnat.

– Det är jätteroligt eftersom att det är ett projekt som jag varit med i över tre år. Det har varit en lång resa som faktiskt avslutas eller påbörjas beroende på hur man ser på det. Det är en ära att vara rektor på Kästa förskola och skola, säger han.

Under invigningen var det flera aktiviteter på skolan. Melodifestvalssångerskan Isa Tengblad uppträdde och Beppe Singer från Hjärnkontoret var konferencier.

– Eleverna och barnen är mycket nöjda och glada. Det är en del av deras framtid att gå här hos oss och vi bygger deras framtid tillsammans, säger Mikael Brozèn.

Skolan och förskolan kommer att arbeta tematiskt. Det innebär att flera ämnen vävs samman.

– Hjärnan är inte konstruerad för 40 minuter samhällskunskap, rast och sen 40 minuter svenska. Vi tror att teman och ämnesövergripande projekt över längre perioder ger ett större sammanhang för eleverna. Det finns massor med möjligheter att lära sig massor på många olika sätt här, säger Mikael Brozèn.

Tanken är också att eleverna ska få en mer individanpassad undervisning på Kästa skola och förskola. Men i fredags var det festfokus.

– Jag tycker att det är viktigt att fira och uppmärksamma saker. Vi har ett väldigt stort elevfokus på invigningen. De var med på scenen och varje årskurs höll i egna moment, säger Mikael Brozèn.

Mikael Brozèn håller även fram att Kästa skola och förskola handlar om samarbete.

ANNONS

– Vi har ett team med personal och pedagoger som verkligen gillar det här. Utan mina medarbetare är skolan ingenting och de har ett otroligt stort värde, säger han.

Fakta

Skolans tak är täckt av växter

Nybyggda Kästa skolan är miljöklassad med miljömärkningen Miljöbyggnad från Sweden Green Building Council.

Taket är täckt av sedumväxter som renar luften och underlättar dagvattenhanteringen. Taket är också utrustat med solceller.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.