ANNONS

Hangaren fylls till förmån för flyktingar

Tre timmars stödgala i Hangaren Subtopia. Rickard Broberg, som annars håller i allsång på Hågelby arrangerar nu en gala i Alby till förmån för människor på flykt.
Tre timmars stödgala i Hangaren Subtopia. Rickard Broberg, som annars håller i allsång på Hågelby arrangerar nu en gala i Alby till förmån för människor på flykt.
Dogge doggelito, Tommy Nilsson och många fler kommer att inta scenen i Hangaren Subtopia i Alby till förmån för människor på flykt.

Nästa söndag, den 18 oktober, är det dags för Stödgalan Enough efter en intensiv månad av planering.
ANNONS

I mitten av september skrev Rickard Broberg ett inlägg på facebook med en liten förfrågan:

”Om jag samlar ihop lite goa musikanter och artister samt ljud- och ljusfolk, så kanske kommunen kan ställa upp med en stooor lokal, lite entrépeng och försäljning. Så skänker vi rubbet till folk som har det lite jobbigt just nu. Är det nån som vill?”

Och en stor lokal fick han. När Lokaltidningen Mitt i träffar Rickard Broberg står han utanför Hangaren i Alby där han har varit och planerat det sista inför stödgalan som fick namnet Enough.

– Det har varit snabba puckar, eftersom vi bara hade ungefär en månad på oss. Men vi har bokat 19 akter som ska uppträda, bland annat ska Tommy Nilsson sjunga och Rickard Herrey ska vara konferencier, säger Rickard Broberg.

Rickard Broberg samarbetar med bland annat Botkyrka kommun och Salems kommun och en hel del lokala sponsorer för att kunna genomföra galan. De bidrar med bland annat lokal och en del kostnader för ljud och ljus.

Allt överskott från galan ska oavkortat gå till Röda korset till förmån för människor på flykt. Förutom att entrépengen går till insamlingen finns ett bankkonto dit man kan skänka pengar.

– Dessutom kommer det att finnas fler initiativ på plats i Hangaren där man kommer att samla in och skänka pengar. Så om man inte orkar kolla på alla artister kan man göra annat under tiden, säger Rickard Broberg.

De senaste veckorna har flera stora insamlingsgalor arrangerats i Sverige till förmån för människor på flykt, bland andra ”Hela Sverige skramlar” där Sveriges artistelit samlades i Globen och samlade in pengar. Det var också ett privat initiativ från början.

Men Rickard Broberg tror inte att viljan att hjälpa har minskat på grund av alla andra galor.

ANNONS

– Hela Sverige skramlar en annan grej där man sitter i soffan och tittar. Här kommer man vara på plats och det ger någonting extra. Vi hoppas att det här ska ge ringar på vattnet och att det kommer fler lokala initiativ i andra kommuner, säger han.

Hela evenemanget riktar sig till barnfamiljer och därför kommer den tre timmar långa galan att pågå mellan klockan 15-18 på söndagen. Det kommer inte bara att vara sång, utan dansare och komiker ska också äntra scenen.

Rickard Broberg kommer att vara ansvarig för hela arrangemanget, vilket troligtvis kommer att innebära tre timmars urladdning.

– Jag kommer att springa runt som en galning och hjälpa till med allting. Det kanske till och med blir så att jag intar scenen och sjunger någonting, men det är inte säkert, säger han och skrattar.

Det kommer att vara två scener inne på hangaren, en stor och en liten. Enligt Rickard Broberg ska det hela tiden hända någonting på scenerna.

Vi hoppas att det här ska ge ringar på vattnet och att det kommer fler lokala initiativ i andra kommuner

Fakta

Klara artister

Tommy Nilsson

Dogge Doggelito

Bröderna Rångedal

Jan Johansen

Al Pitcher

Anna Stadling

Py Bäckman & Janne Bark

Lasse Lindholm

Roger Karlsson

Caroline Adelly Duvheim

Sara Jagrouny Hanski

Maxi Fejm

Carina Jaarnek

Matte Lagerwall (Boppers)

Jonas Leksell

Farzad Farzaneh (Bolibompa

konferencier Rickard Herrey