Hur klarar köpcentrumen konkurrensen?

Idag står flera lokaler tomma i Väsby centrum, i väntan på ombyggnad för nya handlare.
Idag står flera lokaler tomma i Väsby centrum, i väntan på ombyggnad för nya handlare.
Flera nya butiker har öppnat i Infra city under 2016 och fler är på gång. Samtidigt står flera lokaler tomma i Väsby centrum.

– Vi har en all time high, säger Thomas Jonasson, marknadschef på Profi fastigheter som äger Infra City.

I dag har området 60 butiker som alla används och de tittar efter möjligheter att expandera. I Väsby centrum används 72 av 80 butiker aktivt i dag.

– Vi har ett pågående projekt för att förbättra Väsby centrum. Flera butiker genomgår en omställning innan nya hyresgäster flyttar in, säger Carl Strufve, ansvarig för fastigheter i Sverige på Grosvenor, som äger Väsby Centrum. Satsningen kommer bland annat innebära fler restauranger och större butiksytor.

– Utvecklingen av handeln i Väsby centrum har sett positivt ut sen vi förvärvade centrum 2011.

Han tror att Väsby centrum fortsätter vara en handelsplats som boende i närheten besöker dagligen. Generellt är Kista och Mall of Scandinavia stora konkurrenter men vad gäller dagligvaror lockar även Infra City och andra större butiker utmed E4:an kunder. För Infra city är Arninge och Barkaby de främsta konkurrenterna.

– Det finns ett bra utbud av sällanköp inom vissa segment i Upplands Väsby. Uppenbarligen finns det ett bättre utbud av dagligvaror i andra kommuner. Vår målsättning är att stärka dagligvaruhandeln på vårt område genom att göra den mer tillgänglig och förbättra förutsättningarna. Ett systembolag skulle till exempel både kunder och vi må bra av, säger Jonasson.

Fler invånare ger skjuts åt handeln

”Restauranger är det ont om!”