ANNONS

Klart: Björnbodaskolan får ny byggnad

Björnbodaskolan
Björnbodaskolan har väntat länge på en ny byggnad.
Det har gått snart tre år sedan Björnbodaskolans elever fick evakueras till paviljongbyggnader då miljön i skolans huvudbyggnad gjort både elever och lärare sjuka.

I morgon klubbar SISAB igenom en ny skolbyggnad, som väntas stå klar höstterminen 2025.
Antal årskurser utökas och fler elever får möjlighet att gå på skolan.
ANNONS

I morgon, 22 maj, beslutar SISAB om en ny grundskolebyggnad för 1200 elever i årskurserna F–9. Kostnaden för den nya byggnaden väntas uppgå till 440 miljoner kronor.

I dag går 400 elever i årskurserna F–3, vilket innebär att den nya byggnaden gör det möjligt för ytterligare 800 elever att gå på skolan.

I ett pressmeddelande från Socialdemokraterna i Stockholms stad säger skolborgarråd Olle Burell (S):

– Det här är en efterlängtad och viktigt satsning på våra barn och ungdomar i Hässelby och Vällingby, som får tillgång till moderna lärmiljör och idrottslokaler som även kommer föreningslivet till glädje.

Väntat länge

Hösten 2015 uppdagades det att elever och lärare blivit sjuka av att vistas i Björnbodaskolans huvudbyggnad. Eleverna evakuerades till paviljongbyggnader som akut sattes upp på skolgården.

Planerna på en ny skolbyggnad drog ut på tiden. Men nu står det klart. Elever och lärare får dock vänta några år till, då den nya byggnaden beräknas stå klar inför höstterminen 2025.

Fler investeringar

Paviljongförskolan som ligger i anslutning till Björnbodaskolan kommer att få en ny permanent förskolebyggnad med 8 avdelningar. Dessutom planeras ännu en förskola, även den med 8 avdelningar, i området i samband med att nya bostäder ska byggas.

Investeringen för förskolorna kostar 55 miljoner kronor. Förskolorna planeras för 140 barn var.

Ny idrottshall

Intill den nya skolbyggnaden ska också en en fullstor idrottshall byggas för 75 miljoner kronor. Under kvällar och helger kommer hallen att hyras ut till föreningar.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.