ANNONS

Klart: Hon blir ny vd för Huge

Karin Strömberg Ekström blir ny vd för Huge Fastigheter AB.
Karin Strömberg Ekström blir ny vd för Huge.
Efter en turbulent tid med avhopp och politiska bråk har det kommunala fastighetsbolaget Huge nu gjort klart med en ny vd.
ANNONS

Karin Strömberg Ekström blir ny vd för Huge Bostäder AB. Hon kommer närmast från Fastighets AB Förvaltaren, men har också tidigare haft chefsroller på Stiftelsen Stockholms Studentbostäder samt AB Botkyrkabyggen.

– Jag är glad att kunna välkomna Karin Strömberg Ekström till Huge. Med Karin får vi ett tydligt fokus på bostäder och på den viktiga förvaltningen av Huge Bostäders fastighetsbestånd, säger Gunilla Helmerson (M), ordförande i Huge Fastigheters styrelse i ett pressmeddelande.

Huge Fastigheter AB kommer i slutet av året delas i två nya bolag, dels Huge Bostäder AB med fokus på bostäder och centrumanläggningar, dels Huddinge Samhällsfastigheter AB, med fokus på kommunala verksamhetslokaler såsom skolor, omsorgsboenden och idrottshallar.

Turbulent tid med avhopp

Greger Nilsson, förvaltningschef i Huge, har sedan Huges tidigare vd Sophia Mattsson-Linnala lämnade i höstat varit tillförordnad vd.

Sophia Mattsson Linnala lämna Huge för en tjänst på Rikshem. Huge hade då genomgått en turbulent period med avhopp av styrelseordförande och öppen osämja med styrande politiker i Huddinge angående Huges framtid.

– Det är olyckligt det som var i våras och jag hade gärna sluppit det. Men det har ingen som helst påverkan på det här beslutet, utan jag fick ett erbjudande från Rikshem som jag inte kunde tacka nej till, sa hon då i en intervju med Mitt i.

ANNONS

Karin Strömberg Ekström tillträder sin nya tjänst senast den 1 september.