ANNONS

Nu är det klart: Det blir en 25-metersbassäng

Gångsätrahallen har haft stängt en del i höst efter tekniktrubbel. Framtiden ska utredas.
Gångsätrahallen har haft stängt en del i höst efter tekniktrubbel. Framtiden ska utredas.
Snart kan bygget av en ny simhall i Dalénum sätta igång. Nu är det bestämt hur simhallen ska utformas. Det blir en 25-metersbassäng trots att många ville ha en 50-metersbassäng.
– Kommunen har en historia av att bygga för små anläggningar, säger Patrik Buddgård (C).
ANNONS

Den nya simhallen i Dalénum kommer att innehålla en kvadratisk motionsbassäng med måtten 25 x 25 meter, ett familjebad och en så kallad multibassäng.  Detta enligt det beslut som fattades i kommunfullmäktige den 27 november.

Frågan om simhallens utformning har länge varit en het potatis på Lidingö. Representanter för simidrotten och många Lidingöbor har velat ha en 50-metersbassäng. Den politiska oppositionen har jobbat för en 50-metersbassäng.

Senast i september återkallades 25-metersförslaget i sin helhet genom en så kallad  minoritetsåterremiss. Oppositionen ansåg att beslutsunderlaget  var så bristfälligt att inga beslut kunde fattas utifrån det.

Beslut om 25-metersbassäng trycks igenom

C ger inte upp om 50-metersbassäng

Men nu kom alltså frågan tillbaka på kommunfullmäktige den 27 november och 25-metersförslaget klubbades igenom. C-politikern Patrik Buddgård är besviken.

– Centerpartiet vill bygga en simhall som klarar behoven för 50 år framåt. Kommunen har en historia av att bygga för små anläggningar. 50 meter ger mer kapacitet och bättre flexibilitet. Med mer vattenyta kan vattenverksamheterna på Lidingö utvecklas mer. Vi hoppas nu att majoriteten jobbar hårt med kostnadsstyrning och därmed kan se att en 50 meter simhall kan rymmas inom beslutad investeringsram. Hoppet är det sista som överger en har jag hört, säger han i ett pressmeddelande efter beslutet.

Gångsätrahallen ska utredas

På kommunfullmäktige diskuterades också framtiden för den gamla bassängen i Gångsätrahallen. Det beslutades att möjligheten och behovet av att bygga om simhallsdelen för att använda till någonting annat ska utredas.

275 miljoner kronor har budgeterats för simhallsbygget i Dalénum.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.