ANNONS

Varg nära treåring – skyddsjakt inledd

En av vargarna anses vara för oskygg, enligt länsstyrelsen. Bilden visar en annan varg.
En av vargarna anses vara för oskygg, enligt länsstyrelsen. Bilden visar en annan varg.
Nu har länsstyrelsen kommit fram till att det blir skyddsjakt på en av vargarna som rört sig i området utanför Brottby och Riala.
ANNONS

I eftermiddag inleddes skyddsjakten mot den varg som sprider skräck i bostadsområden i norra Stockholm. Avgörandet kom efter en rad otrevliga händelser som inträffat på kort tid, där bland annat en varg gått nära en mamma och hennes 3 åriga barn, i byn Brollsta, norr om Vallentuna.

– Mamman upptäckte att vargen var sju meter från barnet. Den gjorde inget utfall men visade inte några tecken på skygghet, säger Jonas Johansson kommunikationschef på länsstyrelsen i Stockholm.

Länsstyrelsens beslut att skjuta vargen skyndades på när även en hund dödades på onsdagen utanför Kårsta. Det är den tredje hunden som dödats under sensommaren, och i tillägg har även flera får rivits vid ett tidigare tillfälle.

Eftersom det har konstaterats att det rör sig två vargar, en tik och en hane, i området, råder det oklarhet vilken varg som är närgången människor. En jaktledare är utsedd som ska leda den operativa arbetet, som dock endast har mandat att skjuta ena vargen.

– Jakten avser den individen som är kopplat till de händelserna från igår och idag. Spårning kommer också utgå därifrån, säger Jonas Johansson.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.