ANNONS

Klart för start av jättevägbygget

Ny bro och rondeller ska det bli när trafikplatsen byggs om.
Ny bro och rondeller ska det bli när trafikplatsen byggs om.
Macken är riven.

Förarbetet är klart.

Nu ska byggherrarna lämna anbud om att få sätta tänderna i den stora motorvägskorsningen.
ANNONS

Den gamla macken i Roslags-Näsby är jämnad med marken. Det innebär att det mesta är klart inför jätteprojektet med att göra om korsningen där E18 möter Centralvägen.

Den nuvarande trafikplatsen är från 50-talet och byggd för vänstertrafik. Tillbuden har varit många. De senaste tio åren har korsningen drabbats av 44 olyckor som krävt insatser från polis och sjukvård, enligt statistik från Transportstyrelsen. Vid två av tillfällena har människor fått sätta livet till.

Snart kan platsen bli säkrare. Som Mitt i berättat tidigare så väntar total ombyggnad med ny bro, rondeller och nya vägar för cyklister och fotgängare.

I förra veckan gick starten för anbudstiden. Med andra ord är det nu fritt fram för byggherrar att lämna anbud för att få genomföra projektet. Om ett halvår ska en entreprenör vara utsedd, berättar Susanna Sandberg, projektledare på kommunen.

– Det förberedande arbetet är gjort och i början på nästa år är det tänkt att ombyggnationen ska inledas, säger hon.

Projektet har varit omstritt. Socialdemokraterna anser inte att kommunen ska vara med och betala för vägprojektet som i första hand är en statlig angelägenhet. Moderaterna menar dock att medfinansiering varit nödvändig för att bygget ska komma igång tillräckligt snabbt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.