ANNONS

Klart med fotbollsklass på Skytteholmsskolan

I höst startar fotbollsklassen.
I höst startar fotbollsklassen.
Fotboll på schemat, javisst.
I höst startar en årskurs 7-klass med fotbollsprofil på Skytteholmsskolan.
Både AIK och skolan tror på ett stort intresse.
ANNONS

För fotbollsintresserade ungdomar kan det nog som det ultimata konceptet – plugga och lira boll på samma plats.

I höst startar en årskurs 7 med fotbollsprofil på Skytteholmsskolan. Beslutet togs igår. Eleverna i fotbollsklassen kommer att följa den ordinarie läroplanen med målet att alla ska vara behöriga till gymnasiet.

Två träningspass fotboll, efter Svenska Fotbollsförbundets riktlinjer, varje vecka blir det. Utbildningen är ett samarbete mellan skolan och AIK Ungdomsfotboll.

Stort intresse

– Jättekul. Det här är en möjlighet för killar och tjejer att bli bättre både på fotbollen och i skolan, det finns en massa forskning på att barn och unga som rör på sig får bättre studieresultat. Jag tror det kommer att vara ett jättestort intresse, säger Leif Karlsson, sportchef för AIK Ungdomsfotboll.

Rektor Emma Nordström är lika entusiastisk.

– Vi har arbetet med att få till det här ett halvår och under tiden har det ringt och mejlat föräldrar, så vi vet att intresset finns. Vi har riggat för 30 platser, sen får vi se över om vi kan göra ytterligare en klass om intresset blir stort, säger hon.

Kommer ni kunna locka tjejer också?

– Vi har gått ut till alla AIK:s flick- och pojklag, det känns som det finns tryck från bägge. En tjej har redan sökt, säger Emma Nordström.

Intaget kommer att ske genom en fotbollsbedömning, som görs av AIK, och en intervju med rektorn.

ANNONS