ANNONS

Klart: Ny handlare tar över i Hjorthagen

Hjorthagsbor utanför butiken som stängde i på fredags.
Hjorthagsbor utanför butiken som stängde i på fredags.
Tempo har skrivit på för att öppna butik i Hjorthagen, i samma lokaler som Coop lämnade i fredags.
– I början av september räknar vi med att öppna, säger Henrik Sved chef för etablering och butiksutveckling på Tempo.
ANNONS

Det var i förra veckan som Coop med bara några dagars varsel gick ut med att de skulle stänga butiken i Hjorthagen. De själva kallade det för omlokalisering i och med att en ny butik öppnade ungefär samtidigt i Norra Djurgårdsstaden, en dryg kilometer bort.

Många Hjorthagsbor togs på sängen av beskedet att lokalen där Konsum flyttade in 1954 numera inte skulle rymma en mataffär. Men nu står det klart att Tempo kommer att öppna en butik i samma lokal.

Flyttar ut tidigare

Bostadsrättsföreningen har jobbat för att det ska vara en matvarubutik i huset och har kommit överens med Coop om att tidigarelägga deras utflytt.

– Jag tror att det kommer bli riktigt bra, men man kan ju inte förutspå nånting, säger bostadsrättsföreningen Friskyttens ordförande Eva Sellgren.

Den nya mataffären kommer att ha ett sortiment och en prisnivå som ligger ungefär i linje med den tidigare butiken, kanske något mer färskvaruinrtiktad, säger Henrik Sved.

– Vi ser en möjlighet som inte Coop har utnyttjat och det är tunnelbanan. Vi kommer bland annat att erbjuda frukostlösningar för personerna som jobbar i Hjorthagen, säger han.

Hur ser du på bilden av Tempo som en kedja som stänger butiker kort tid efter att de öppnar?

– Tempo drivs ju helt av egna företagare och det som styr är uthållighet. I det här fallet kommer det att vara en väldigt bra drift, säger Henrik Sved.

Vilka handlarna är som ska ha butiken vill Henrik Sved inte berätta i nuläget. Men de har tidigare en stor erfarenheter av att driva handel, säger han.

ANNONS

När Coop lämnade Hjorthagen trodde butiken att kundunderlaget inte fanns för att driva butik, varför tänker ni annorlunda?

– Hjorthagen ligger relativt isolerat ändå. Det ligger lite avskilt och det bor ganska många personer där. Tillgänglighet och närhet är viktigt, om vi erbjuder snabba lösningar och bra varor så tror vi att man kommer att välja oss.

I september beräknas den nya butiken öppna.