Klart med idrottschef på Lidingö

Hanna Wigertz Andersson blir chef för idrottsenheten.
Hanna Wigertz Andersson blir chef för idrottsenheten.
Hanna Wigertz Andersson ska basa för Lidingö stads nya idrottsenhet.
Att skapa ett bra samarbete med föreningarna är prioriterat.

Finns också där poddar finns.

Sedan årsskiftet har staden en ny enhet som ska jobba specifikt med idrotts- och föreningsfrågor.

Det är den politiska majoriteten på ön som vill  förtydliga kultur- och fritidsnämndens ansvar för just dessa frågor.  Därför beslutade de i höstas om den nya idrottsenheten.

Samarbetet med föreningslivet på Lidingö kring idrottsfrågorna är prioriterat

Filip Svanberg

Nu är det klart att Hanna Wigertz Andersson chef för den nya enheten.

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta fram ett idrottspolitiskt program och jobba med kunniga medarbetare inom den nya enheten, så att våra politiker får bra underlag och våra föreningar känner sig lyssnade på, säger hon i ett pressmeddelande.

Lidingö stad står inför en rad stora investeringar i idrottsanläggningar, en splitt ny simhall i Dalenum, idrottscampus i Högsätra och omfattande renoveringar på Vallen för att nämna några. Det kan innebära höga kostnader för föreningarna och för familjer något som föreningarna kritiserat främst moderaterna för.

Nu ligger fokus på att skapa ett gott samarbete med föreningarna.

– Samarbetet med föreningslivet på Lidingö kring idrottsfrågorna är prioriterat för att erbjuda en meningsfull fritid för barn och unga, säger Filip Svanberg (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Dock har teknik- och fastighetsnämnden fortsatt ansvar för drift, underhåll och förvaltning av stadens idrotts- och friluftsanläggningar.