Klart för jätteombildning av hyresrätter

Ombildning till bostadsrätt; Förvaltaren; utförsäljning av allmännyttanTerränglöparen 9; Lötsjövägen 83-93; Hallonbergen; Sundbyberg
463 hyresrätter på Lötsjövägen 9-99 kan nu ombildas till bostadsrätter.
Nu är det klart med den enskilt största ombildningen från hyresrätt till bostadsrätt i Sundbyberg någonsin. 463 hyresgäster i fastigheten Terränglöparen 9 på Lötsjövägen i Hallonbergen erbjuds att köpa loss sina bostäder. Den totala köpeskillingen landar på 625 miljoner kronor.

Kommunens bostadsbolag Förvaltaren har sålt fastigheten Terränglöparen 9 i Hallonbergen till en nybildad bostadsrättsförening för ombildning till bostadsrätt. Fastigheten ligger på Lötsjövägen 9-99 och har 463 hyresrätter.

Enskilt största ombildningen

Ombildningen är den enskilt största i Sundbyberg någonsin – och sannolikt en av de genom tiderna största i Sverige. Den totala köpeskillingen landar på 625 miljoner kronor.

mikael

Kommunstyrelsens ordförande Mikael T Eriksson (M). Foto: Arkivbild

– Ombildningen är en första del i Förvaltarens ägardirektiv med att göra det möjligt för bolagets hyresgäster i Hallonbergen att ombilda hyresfastigheterna de bor i till bostadsrätter, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael T Eriksson (M) i ett pressmeddelande.

Fler hyresrätter aktuella

Ytterligare hyresrätter i Hallonbergen är aktuella för utförsäljning. Utöver Terränglöparen 9 så har även bostadsrättsföreningarna i Vandraren 8 med 505 lägenheter och Stegfinnaren 8 med 344 lägenheter fått erbjudande om att köpa loss sina respektive fastigheter för ombildning till bostadsrätt.

Därutöver har även Orienteraren 8 med 222 lägenheter på Hallonbergsvägen 1-47, samt Skolgången 2, anmält intresse för att ombilda, liksom Skidåkaren 7 med 348 lägenheter på Skidbacken 4-70.

Vill öka mångfalden

– Hela stadsdelen står inför en omfattande utveckling med byggplaner för flera tusen hyres- och bostadsrätter, plus en förnyelse av Hallonbergen centrum. Ombildningen är en del i Sundbybergs stads långsiktiga arbete med att öka mångfalden och valfriheten mellan boendeformer i alla stadsdelar, säger Mikael T Eriksson.