ANNONS

Nu är det klart att Lagårn i Duvnäs rivs

Lagårn restaurerades för ett par år sedan.
Lagårn restaurerades för ett par år sedan.
Nacka kommun har bestämt sig för att riva Lagårn i Duvnäs. Enligt kommunens antikvarie är det omöjligt att rädda byggnaden.
ANNONS

In i det längsta jobbade kommunantikvarien Maria Legars för att behålla Lagårn i Duvnäs men nu är det klart att byggnaden rivs.

– Den har ett stort kulturhistoriskt värde och är en viktig del i berättelsen om hur Duvnäs växte fram. Den visar att det fanns något på platsen före villasamhället. Tyvärr har tekniska analyser visat att det är svårt att bevara byggnaden, vilket jag som antikvarie tycker är tråkigt, säger hon till Nacka- Värmdö Posten.

De tekniska analyser som Maria Legars refererar till är när Lagårn renoverades för ett par år sedan. Då impregnerades  träet i byggnaden med pentaklorfenol. Det spreds en dålig lukt och personalen på den förskola som fanns i byggnaden blev sjuka.

Det är inte klart när rivningen kommer att påbörjas men redan nu så rör beslutet upp känslor. Grannarna till Lagårn anser att Nacka kommun inte förstår det kulturhistoriska arvet, skriver Nacka-Värmdö Posten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.