Nu är det klart – modulhusen blir permanenta

Modulhusen blir permanenta i Vålberg.
Modulhusen blir permanenta i Vålberg.
Det blir inga temporära modulhus i Vålberga, de blir permanenta. Det står klart efter kommunstyrelsens sammanträde igår. Kommunstyrelsens ordförande, Claes Thunblad (s), är mycket nöjd. - All heder åt Kristdemokraterna som röstade för förslaget, säger han.

Nu är det alltså bestämt, de modulhus som ska byggas vid Vålberga blir inte temporära som det tidigare var bestämt. De blir Permanenta. Det stod igår klart när förslaget fick majoritet i kommunstyrelsen.

Som Mitt i tidigare berättat bygger förslaget på att göra om arrendeavtalet till ett markanvisningsavtal, alltså att sälja marken. Detaljplaneringen kring det permanenta byggandet kommer pågå under de kommande två åren, men redan till hösten 2018 är det tänkt att påbörja inflyttningen i modulhusen. Man kan sen komma att behöva göra ändringar för att anpassa husen till den permanenta lösningen. Det säger kommunstyrelsens ordförande, Claes Thunblad (s).

Upprörda känslor

Innan kommunstyrelsens möte var det upprörda känslor kring förslaget. Moderaterna menade att det handlar om ett smygbygge och ett sätt för Socialdemokraterna att få till mer byggande bakvägen. Thunblad tillbakavisade kritiken och menade att moderaterna alltid säger nej när det kommer till byggande som gäller ungdomar och nyanlända. Under mötet gick det dock lugnt till och Claes Thunblad är nöjd med beslutet.

– Jag är mycket positiv, förslaget fick stor majoritet. Heder till Kristdemokraterna som stod upp för våra ungdomar och studenter. Sen att Moderaterna och Liberalerna yrkade avslag utan motivering tycker jag är konstigt.

Moderaternas gruppledare, Cecilia Löfgreen, vidhåller att det inte borde gått till såhär.

– Vi tycker fortsatt att det är beklagligt, men det är som det är, säger hon.