ANNONS

AIK har gjort klart med ny derbyarena – på Östermalm

AIK-supportrar
Bandyfansen får bege sig till Östermalm för att följa derbyt mellan AIK och Hammarby i december.
Stockholmsderbyt i bandy mellan AIK och Hammarby i december kommer att spelas på Östermalms IP. Det står klart efter en lång jakt på arena för matchen.
ANNONS

Nykomlingen AIK möter Hammarby i elitserien i bandy den 7 december. AIK har sökt med ljus och lykta efter en arena som tar in tillräckligt mycket publik som krävs för matchen. Nu har klubben hittat en lösning – matchen kommer att spelas på Östermalms IP.

Östermalms IP kan normalt ta in maximalt 1 500 personer, men AIK kommer bygga upp provisoriska läktare för att kunna ta in betydligt fler.

Siktar på rekord

AIK har publikrekordet i svensk bandy när det gäller seriespel. 14 987 personer såg 1955 matchen mot Örebro på Stockholms stadion. På Östermalms IP är publikrekordet 8 526 personer, från en ishockeymatch 1945.
”Naturligtvis siktar AIK på att utmana dessa rekord”, skriver klubben på sin Facebooksida.

Besked inom kort

Var AIK ska spela övriga hemmamatcher i elitserien är ännu inte klart, trots att hemmapremiären mot IK Sirius bara är sju veckor bort. Ordinarie hemmaplan Bergshamra IP har underkänts som elitseriearena av förbundet, framförallt på grund av för dålig belysning. Både Östermalms IP och Zinkensdamm uppges vara alternativ som klubben nu överväger. Besked väntas inom kort.

Kvalmatcherna till elitserien i våras tvingades AIK spela på Västansfors IP i Fagersta, eftersom Bergshamra IP hade för dålig is.