ANNONS

Klart: De tar över Tyresö slottskrog

Jenny Stenqvist ska tillsammans med Marita Lindstedt driva Tyresö slottskrog.
Jenny Stenqvist ska tillsammans med Marita Lindstedt driva Tyresö slottskrog.
Efter många turer står det klart att Tyresö slottskrog ska drivas vidare av nya ägaren Jenny Stenqvist och restaurangchefen Marita Lindstedt.
Från 1 april tar de över och ska bland annat erbjuda moderna bruncher och afternoon tea.
– Det ska bli jätteroligt. Det här är verkligen en juvel i Tyresö, säger Jenny Stenqvist.
ANNONS

Framtiden för Tyresö slottskrog har tidigare varit oviss. Efter flera ägarbyten och konkurser genom åren stängdes restaurangen under ett och ett halvt år. Men från och med den 1 april ska den nu drivas vidare av Lavalhallens ägare Jenny Stenqvist, som tar över tillsammans med restaurangchefen Marita Lindstedt.

– Det ska bli jätteroligt! Vi ser verkligen, verkligen fram emot det här, säger Jenny Stenqvist.

Båda två har lång erfarenhet av branschen. Jenny Stenqvist driver flera företag inom restaurang och catering, däribland festvåningen Lavalhallen i Nacka. Marita Lindstedt har tidigare drivit Tyresö slottskrog för omkring sex-sju år sedan.

”En juvel i Tyresö”

Jenny Stenqvist hyr lokalerna av fastighetsägaren Nordiska museet och tar formellt över verksamheten den 1 april. Ambitionen är att de tre våningarna då ska öppna upp för bröllop, fester, dop och begravningar. Dessutom kan gästerna förvänta sig moderna bruncher med svenskt tema på maten och nyheter som afternoon tea.

– Det här är verkligen en juvel i Tyresö. Vi kommer att satsa på god och vällagad mat i en fantastisk miljö, säger Jenny Stenqvist.

Till en början kommer man att ha öppet under helgerna. Ambitionen är att även ha öppet under sommaren med café och luncher för besökare i parken. Förhoppningen är att Tyresöborna ska känna att de kan äta gott i närområdet, utan att behöva ta sig till innerstan.

– Vi vill att de känner ”gud vad mysigt att vi kan åka lokalt”. Slottet är helt otroligt och miljöerna är unika i Stockholm med närheten till vattnet och de vackra parkerna, säger Jenny Stenqvist.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.