ANNONS

Klartecken för äventyrsgolfbana

Sundbybergs bangolfklubb expanderar med ytterligare en bana vid Golfängarna. Klubben hoppas fördubbla antalet besökare genom en äventyrsgolfbana.
ANNONS

Bangolfbanan vid Golfängarna har funnits i 39 år och lockar varje år runt 7 000 besökare. Sundbybergs bangolfklubb vill locka fler intresserade och satsar därför på en så kallad äventyrsgolfbana.

– Det är en bana som liknar en långgolfbana men i ett mindre format. Till skillnad från en traditionell bana så finns inga hinder som stannar upp spelet, säger Hasse Tapper, styrelseledamot i klubben.

Äventyrsgolfbanan byggs där det gamla banan ligger idag. Den gamla banan flyttar till en grusplan där det tidigare låg en boulebana. Boulebanan får i sin tur plats på andra sidan Dimslöjans förskola.

– Äventyrsgolfbanor har blivit mycket populära. Vi tror att etableringen kan leda till att vi fördubblar antalet besökare, säger Hasse Tapper.

Klubben hoppas särskilt att det här kan ge dem fler unga medlemmar. Bygget kostar 3,5 miljoner kronor och det är tänkt att äventyrsgolfbanan ska stå klar i vår. Klubben har fått nästan en miljon kronor i anläggningsbidrag via Riksidrottsförbundet. Sundbybergs stad har gått i borgen för ett lån på 2,6 miljoner kronor. Pengar som klubben räknar med att kunna betala tillbaka inom sex-sju år.

Moderaterna tycker att det är fel att kommunen går i borgen och menar att det i stället vore lämpligt att näringslivet sponsrar denna investering. Men Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande försvarar beslutet.

– Detta är kommunens mark och det är ett sätt att utveckla marken. Kommunen tar en väldigt liten risk och klubbens satsning är ett sätt att få fler att upptäcka Golfängarna, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.