ANNONS

Snart klartecken för fler Stockholmshus

Ett helt nytt bostadsområde ska växa fram i Mälaräng.
Ett helt nytt bostadsområde ska växa fram i Mälaräng.
Två byggherrar får nu markanvisning på totalt 150 lägenheter i Mälaräng, det nya bostadsområde som ska binda samman Bredäng, Mälarhöjden och Fruängen.
ANNONS

Det ena bolaget är Sveafastigheter Bostad AB, som får markanvisning på 90 lägenheter. De ska ligga i lamellhus, på helt nya gator som ska byggas i Mälaräng.

Det andra bolaget är Stockholmshem, som får markanvisning på 60 lägenheter i så kallade Stockholmshus. Det är lägenheter som byggs med en snabbade planprocess, för att man ska kunna hålla nere byggkostnaderna och därmed även hyrorna. De 60 lägenheterna ska, enligt förslaget, ligga i ett kvarter i anslutning till Skärholmsvägen, som ska byggas om till en stadsgata.

Stockholmshem fick redan i höstas en markanvisning på Stockholmshus i Mälaräng, på 90 lägenheter. Sammanlagt blir det alltså 150 sådana lägenheter i området. De styrande politikernas ambition är att hyrorna i dem ska vara 20–25 procent lägre än i jämförbar nyproduktion. Oppositionen har dock ifrågasatt om det är möjligt.

Totalt ska cirka 1 000 bostäder byggas i Mälaräng. Bostadsområdet ska ligga vid trafikplats Bredäng. Delar av Skärholmsvägen ska rivas för att ge plats åt en ny gatu- och kvartersstruktur, med både bostäder och olika slags service. Byggstart blir tidigast under 2019.

Exploateringsnämnden väntas klubba förslaget till de två markanvisningarna vid sitt möte den 1 februari.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.