ANNONS

Klartecken för 16-våningstorn vid Bällsta Bro

Parfymfabriken, nytt bostadshus i Sundbyberg
Planen är att det nya 16-våningshuset ska passa in i stadens äldre bebyggelse.
Den gamla Parfymfabriken vid Bällsta bro ska göras om till 87 hyreslägenheter och få sällskap av ett nytt 16-våningstorn.
Förstudien är nu klar och Förvaltarens styrelse har gett grönt ljus till att gå vidare med projektet.
ANNONS

Planen är att det nya 16-våningshuset ska få ”industrikaraktär” för att passa in i stadens äldre bebyggelse och smälta ihop med den befintliga 1800-talsbyggnaden intill. Här har tillverkats parfym, därav namnet på det nya höghuset.

– Fasadmaterialet blir viktigt för att ge rätt känsla. Därför är vi noggranna med materialval som tegel till fasaden och balkongräcken. Vi inledde också ambitiöst med en arkitekttävling för att få fram arkitektur med hög kvalitet, säger Therese Lundborg, fastighetsutvecklare på Förvaltaren.

På taket hoppas Förvaltaren att de kommande grannarna ska kunna sitta och umgås.

Inga parkeringsplatser för de boende kommer att byggas. I stället får de en stor cykelparkering som nås via en bred ramp vid entrén. Tanken är att man inte ska behöva ha bil, eftersom kommunikationerna är bra med tunnelbana, pendeltåg, tvärbana och bussar i närheten.

– Det är ett pilotprojekt där vi testar om det fungerar, säger Therese Lundborg.

Om allt går enligt planerna så blir det byggstart under 2019 och ungefär ett år senare kan de första hyresgästerna flytta in.

Innan dess ska dock detaljplanen godkännas. Samråd om planerna har hållits, men i höst ska projektet ut på granskning och då finns ytterligare en chans att tycka till om det.

ANNONS
Fakta

Om Parfymfabriken

Adress: Hamngatan 33, vid Bällsta bro
Antal nya hyresrätter: 87 i storlekarna 1-4 rum på 29-103 kvadratmeter. Det byggs även lokaler för restauranger och butiker.
Preliminär byggstart: 2019
Kuriosa: Namnet Parfymfabriken har sitt ursprung i att det tidigare låg just en parfymfabrik i den gamla industribyggnaden som nu ska konverteras till lägenheter.

Källa: Förvaltaren
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.