Klassisk komedi från en balkong i Botkyrka

Teaterensemblen från föreställlningen Omaka par i Hågelbyparken.
Teaterensemblen från föreställlningen Omaka par i Hågelbyparken.
Just nu spelas komedin Omaka par av Neil Simon i Hågelbyparken. Handlingen har placerats till en balkong i Botkyrka. Ett känt ansikte är Mia Poppe.

– Det är väldigt speciellt med friluftsteater där vad som helst kan hända och det hör till. Det är speciellt att sitta ute i svenska sommaren, säger Mia Poppe som nu spelar en av huvudrollerna i komedin Omaka par som visas i Hågelbyparken hela sommaren.

Att vädret kan slå om och att skådespelarna frågar publiken om de tycker att teaterensemblen ska fortsätta hör till och svaret de får brukar bli ett rungande ja.

Mia Poppe, dotter till legendaren Nils Poppe, syns i rollen som Beatrice. Handlingen har förflyttats till en bland annat en balkong i Botkyrka och Beatrice gudmor Ulla spelas av Berit Carlberg, som är känd från Fredriksdalsteatern, har producerat föreställningen. De två komiska karaktärerna kännetecknas av en pedant och en slarver och det blir en rad roliga förväxlingar och dråpligheter. Två spanska herrar dyker också upp som spelas av Roberto Gonzalez, känd från reklamfilmen från AMF och skådespelaren Niclas Strand. Med på scenen finns också Pernilla Parszyk som spelar tvillingsyster Judit i en välkänd reklamfilm och musikalartisten Lena Granath. Föreställningen spelas varje dag fram till den 14 augusti, förutom torsdagar och en och annan tisdag.