ANNONS

Klassisk lyxbilsjätte satsar i Danderyd

Den tyska lyxbilsjätten Porsche kommer till Danderyd.
Den tyska lyxbilsjätten Porsche kommer till Danderyd.
Den tyska lyxbilsjätten Porsche kommer till Danderyd.
– Vi tror att att det är ett starkt marknadsområde för den här typen av bilar, säger Jens Wetterfors, VD för Din Bil Sverige AB.
ANNONS

Porsche, ett bilmärke föreviga förknippat med fart och lyx, har tredubblat sin försäljning i Sverige sedan 2013. Det är modellerna Porsche 911, Porsche Cayenne och Porsche Macan som säljser allra bäst.

Nu vill man expandera ytterligare genom att öppna ett center i Danderyd, tillsammans med återförsäljaren Din Bil Sverige AB.

– Efterfrågan på Porsche har vuxit kraftigt i Sverige och allra starkast i Stockholm. Man kan säga att vi har slagit i taket när det kommer till möjligheter att växa med varumärket. Därför behöver vi investera vidare, och vi har tidigare diskuterat att etablera oss norr om stan, säger Jens Wetterfors, VD för Din Bil Sverige AB.

Hett område

Och att lotten föll på just Danderyd är ingen slump. Kommunen ligger på tredje plats över var i länet som det finns flest Porsche-ägare.

– Vi tror att att det är ett starkt marknadsområde för den här typen av bilar – med närheten även till Täby och innerstan. Sedan passar det bra med hänsyn till vilka andra näringsidkare som redan finns i området, och den verksamhet vi bedriver bredvid i dag, säger Jens Wetterfors.

Din Bil Sverige driver i dag Audi Danderyd, i närheten av Rinkebyvägen. Strax norr om den tomten ska Porsche Centret ligga, och väntas stå klart sommaren 2018. Runt 25 nya arbetsplatser skapas.

Fakta

FAKTA

Källa: Transportstyrelsen