ANNONS

Klasskamraterna höll minnestund för 15-åringen

"Nu måste det bli ett slut på dödsskjutningarna", säger Mohamed Hagi Farah, aktiv i Järva föräldraallians och medborgarvärd i Husby och Akalla.
"Nu måste det bli ett slut på dödsskjutningarna", säger Mohamed Hagi Farah, aktiv i Järva föräldraallians och medborgarvärd i Husby och Akalla.
Klockan 15 på onsdagseftermiddagen hölls en minnesstund för 15-åringen som sköts ihjäl i Akalla i tisdags.

– Nu måste vi få ett slut på de här dödsskjutningarna, säger Mohamed Hagi Farah från Järva föräldraallians.
ANNONS

Han var en av många som samlades till minnestunden som hölls klockan 15 i dag, onsdag, på Sibeliusgången vid Akallaskolan.

– Det här är den femte som mördas på öppen gata i Järva under de senaste fem månaderna. Vi måste få ett slut på dödsskjutningarna. Vi måste få reda på orsakerna bakom, och börja prata om det som händer. Ingen vet någonting, fast alla vet, säger han.

15-åringen gick på Fryshusets grundskola i Kista och det var eleverna på skolan som höll i minnesstunden.

Det var i tisdags klockan 15.28 som polisen fick larmet om att det pågick en skottlossning mitt i Akalla, på Sibeliusgången utanför Akalla grundskola och uppe på en innergård ovanför Sibeliusgången.

Enligt vittnesuppgifter till polisen var det en man i rånarluva som sköt mot två personer. Det var två bröder, en 15-åring och en 20-åring, som sköts.

15-åringen träffades i huvudet av flera skott utanför porten till ett av bostadshusen på innergården. Han dog av skadorna på platsen.

Hans storebror träffades när han sprang utanför Akallaskolan, och skadades svårt.

– Vi har inte kunnat hålla något förhör med honom. Han opererades i natt för sina skador, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesman.

Polisen har ännu ingen misstänkt för skottlossningen, som är rubricerad som mord och försök till mord.

ANNONS

– Vi ska kartlägga offren för att försöka hitta gärningsmannen. Kanske kan vi hitta ett motiv eller en koppling då. Vi har fått in vittnesuppgifter men de är spretiga så vi vågar inte gå ut med ett signalement, säger han.

Polisen har haft personal i området hela onsdagen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.