ANNONS

Klassuppdelad skolstart för Tyresös gymnasieelever

Tyresö gymnasium,
Eleverna återvänder till Tyresö gymnasium i höst.
Stockholms gymnasieelever ska tillbaka till skolbänken. Tyresö gymnasium har beslutat att dela upp klasserna vid den stundande terminsstarten. Men man kommer inte att införa så kallade flexibla scheman eller undervisning på distans.
ANNONS

Gymnasieelever ska inte längre undervisas på distans, det beslutade regeringen i juni. Men skolor måste fortfarande ta åtgärder för att minska smittspridningen.

På Tyresö gymnasiums hemsida står det fortfarande att undervisningen bedrivs på distans, men i ett mejl till Mitt i skriver skolans rektor Lena Beskow att eleverna ska tillbaka till skolbänkarna.

Tyresö gymnasium återgår till skolförlagd undervisning. Tyresö gymnasium är det enda gymnasiet i Tyresö kommun och vi har rymliga undervisningslokaler.

Samma scheman men uppdelade upprop

I bland annat Huddinge kommun införs så kallade flexibla scheman och en del av undervisningen kommer att fortsätta hållas på distans, bland annat för att undvika trängsel i klassrummen och i kollektivtrafiken.

Det kommer däremot inte Tyresö gymnasium att göra.

– Men klasserna börjar och slutar vid olika tillfällen. Vi samlas klassvis på skolgården vid uppstarten och genomför exempelvis även föräldrainfo klassvis. Vi kommer också att uppmana elever och personal att – om möjligt –  ta sig till skolan på annat sätt än att åka kollektivt för att minska eventuell trängsel.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.