ANNONS

Värmdö klättrar på lista över bästa skolkommuner

Värmdö kommun
Värmdö kommun klättrar i rankning som Bästa skolkommun.
Hela 19 av 26 kommuner i Stockholms län förbättrar sin placering i Lärarförbundets årliga rankning Bästa skolkommun. Värmdö är en av dem – kommunen har klättrar från plats 209 förra året till plats 131 i år.
ANNONS

Det är Lärarförbundet som varje år presenterar sin rankning av Sveriges bästa skolkommun. I Stockholms län toppas listan i år av Danderyds kommun, Salems kommun och Nacka kommun.

I rankningen tittar Lärarförbundet på hur kommunen har satsat på skolfrågor utifrån 13 olika kriterier, där lärartäthet och andel behöriga lärare väger tyngst.

Rankas högre i år

I Stockholms län har 19 kommuner förbättrat sin rankning, Värmdö är en av dem. Värmdö hamnade på 131 plats i år, jämfört med plats 209 förra året. Alla Sveriges 290 kommuner är med i rankningen.

– Vi har en fantastisk lärarkår som med hårt arbete har vänt kunskapsutvecklingen. Men lärarbristen är akut och står i vägen för varje elevs rätt att undervisas av utbildade, behöriga lärare. För att fler ska vilja bli och förbli lärare behöver Sverige attraktiva lärararbetsgivare som värnar och värderar sin lärarkår överallt, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand, i ett pressmeddelande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.