Rekordmånga bostäder till salu – se de mest klickade i Järva

Staffan Tell säger att maj är en riktig visningsmånad.
Staffan Tell säger att maj är en riktig visningsmånad.
Nu är det ett dukat buffébord av bostäder där ute. Maj är den tid på året då flest bostäder är till salu.
– Som köpare har man mycket att välja på i maj, säger Staffan Tell, presstalesperson på Hemnet.

I april fanns det 8440 bostadsrätter ute för försäljning på Hemnet i Stockholms län, varav 178 i Hässelby-Vällingby. Det är det största utbudet på flera år.

Och nu under maj, som brukar vara rekordmånaden, förväntas utbudet att växa ytterligare.


Utbudet skjuter i höjden

Antalet annonser för bostadsrätter på Hemnet från 2017 fram till april 2019 i Stockholms län.

Källa: Hemnet


– Det har framförallt att göra med vädret. När man säljer sin villa vill man att trädgården ska stå i all sin prakt. Som köpare har man mycket att välja på i maj, säger Staffan Tell, presstalesperson på Hemnet.

mest klickade bostadsrätten i Järva

Den mest klickade bostadsrätten i Järva. Adress: Kastrupgatan 9, Kista, 2 rum, 45 kvm. Utropspris:1 595 000 kr. Foto: Svensk fastighetsförmedling

Motiverade köpare i juli

Men ju närmare sommaren vi kommer desto fler lägenheter ryker. Efter midsommar, när industrisemestern drar i gång, dyker det rejält.

– Det är inte nödvändigtvis dåligt att sälja. Det finns många motiverade köpare i juli, de som behöver bostad innan skola och arbete sätter igång.

Hur ser du på bostadsmarknaden just nu? Några orosmoln?

– De flesta tecken vi ser är försiktigt positiva. Det är färre som tror på sjunkande priser och affärer går lite fortare och sådär. Vi förväntar oss inga större prissvängningar åt något håll. Så länge arbetsmarknaden är positiv och konjunkturen går hyggligt.

Mest klickad villa i Järva

Den mest klickade villan i Järva. Adress: Tavastehusgatan 55, Kista, 5 rum, 121 kvm. Utropspris: 3 495 000 kr. Foto: Erik Olsson fastighetsförmedling.

Efter att priserna föll hösten 2017 har vi en annan prisnivå än för några år sedan, säger Staffan Tell.

– Våren 2017 låg kvadratmeterpriset på drygt 60 000 kronor för bostadsrätter – i dag ligger den på 54 000. Det har skett en successiv stabilisering, men vi ligger fortfarande en bit under där vi var tidigare.