Se klipp från unik Farstafilm

Ur filmen "Psykosfär".
Ur filmen "Psykosfär".
Onsdag kväll är 60-talskväll på Fanfaren. Bland annat visas experimentella filmen Psykosfär med visor av Robert Broberg, som handlar om en dag i den då nybyggda förorten Farsta.
Här kan du tjuvkika på några av klippen från filmen.

Det är en bitvis samhällskritisk och ångestfylld bild filmaren Eric M. Nilsson ger av ”storstadsförorten” som det står i förtexterna. Bilder från tunnelbanan, Farsta centrum och torg, och de karaktäristiska höghusen på Farstavägen ackompanjeras med sarkastisk ton av Robert Broberg. Bland annat kallas männen som åker till jobbet i packade tunnelbanevagnar för ”herr Sardin”.

Men filmen ger också unika bilder av livet i dåtidens Farsta – från lekparker, från dåtidens tvättstugor och från värdshuset Postiljonen. Kanske känner du igen dig själv eller någon släkting?

Här är ett kort utdrag från filmen. Glöm inte att dra på ljudet!

Filmen i sin helhet är drygt en kvart lång och visas på Fanfaren på onsdagkvällen när hembygdsföreningen med flera arrangerar En kväll om 60-talets Farsta. Start klockan 18 i teatern på Fanfaren. Läs mer här: https://mitti.se/noje/nostalgi/bilder-talets-farsta/?omrade=farstaskondal