Se klipp från unik Farstafilm

Ur filmen "Psykosfär".
Ur filmen "Psykosfär".
Onsdag kväll är 60-talskväll på Fanfaren. Bland annat visas experimentella filmen Psykosfär med visor av Robert Broberg, som handlar om en dag i den då nybyggda förorten Farsta.
Uppdaterad: Lokaltidningen Mitt i har inte längre rättigheterna för att visa klipp ur filmen.

I den ursprungliga versionen av artikeln fanns ett filklipp med. Lokaltidningen Mitt i:s tidsbegränsade rätt att visa filmen har utgått.

Det är en bitvis samhällskritisk och ångestfylld bild filmaren Eric M. Nilsson ger av ”storstadsförorten” som det står i förtexterna. Bilder från tunnelbanan, Farsta centrum och torg, och de karaktäristiska höghusen på Farstavägen ackompanjeras med sarkastisk ton av Robert Broberg. Bland annat kallas männen som åker till jobbet i packade tunnelbanevagnar för ”herr Sardin”.

Men filmen ger också unika bilder av livet i dåtidens Farsta – från lekparker, från dåtidens tvättstugor och från värdshuset Postiljonen. Kanske känner du igen dig själv eller någon släkting?

Filmen i sin helhet är drygt en kvart lång och visas på Fanfaren på onsdagkvällen när hembygdsföreningen med flera arrangerar En kväll om 60-talets Farsta. Start klockan 18 i teatern på Fanfaren. Läs mer här: https://mitti.se/noje/nostalgi/bilder-talets-farsta/?omrade=farstaskondal