ANNONS

Greenpeace genomförde klotteraktion vid riksdagen

Greenpeace tog på sig aktionen senare under morgonen.
Greenpeace tog på sig aktionen senare under morgonen.
Fyra personer har gripits av riksdagens vakter efter att de klottrat på kajen vid riksdagen, rapporterar Aftonbladet. De ska ha skrivit "no need to panic" i stora vita bokstäver. Senare bekräftade Greenpeace för Aftonbladet att de låg bakom aktionen.
ANNONS

Fyra personer greps tidigare under fredagsmorgonen efter att de klottrat på kajkanten intill riksdagen, rapporterar Aftonbladet. De ska ha skrivit ”no need to panic” i stora vita bokstäver innan de blev upptäckta av riksdagens vakter.

De hade tagit sig dit med hjälp av en gummibåt.

– Det är fyra personer gripna, några födda på 90-talet och en av den är i 60-årsåldern, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl till tidningen.

Brottsrubriceringen är skadegörelse. Senare under morgonen bekräftade Greenpeace i ett pressmeddelande att de låg bakom aktionen.

– Det är tydligt att våra politiker kört fast i klimatfrågan, det borde ge panikkänslor för dem. Riksdag och regering måste lyssna på de krav som ställs och utlysa klimatnödläge med tanke på den kris vi står inför, säger Rolf Lindahl, kampanjledare på Greenpeace.

ANNONS