Detta klubbades igenom på fullmäktige

Kommunfullmäktige samlades under torsdagen.
Kommunfullmäktige samlades under torsdagen.
Torsdagens möte i kommunfullmäktige kantades av diskussioner kring miljöfrågor och årsredovisning. Här är några av de frågor som fick tummen upp och ned.

1. Ingen nollvision mot fallolyckor

Förslaget om att införa en plan för nollvision mot fallolyckor röstades ned. Orsaken är att kommunen inte kan ta beslut i saker som är landstingets ansvar, det menar kommunstyrelsen. När kommunen tar över hemsjukvården år 2021 ska man se över det förebyggande arbetet.

2. Konstgräsplanen– debatt om miljöfrågor

Projektet om konstgräsplanen i Strand får ytterligare 1,6 miljoner kronor. Det betyder att den tidigare budgeten på 8 miljoner kronor spräckts. Kommunfullmäktiges ordförande Mats Fält (M) berättar att det under mötet blev en stor debatt kring miljöfrågor.

– Det är väl ingen som har en annan åsikt än att det är en komplicerad fråga med konstgräs. Det är inte bara vi som har det problemet utan hela idrottssverige. Vi måste fortsätta titta på det här och det kommer nog komma nya lösningar längre fram.

3. Överflödigt aktiebolag läggs ned

Det nästan 50 år gamla Tyresö näringslivsaktiebolag läggs ned. Något som Mats Fält förklarar med att bolaget är överflödigt och inte längre fyller någon funktion.

– För länge sedan fanns det ett syfte med bolaget, att placera saker där som kanske inte passade i andra delar av den kommunala organisationen. Men nu är bolaget totalt tomt så det har inget syfte kvar.