ANNONS

Klubbar mötte toppolitiker – kräver mer träningsytor åt unga

Karin Ernlund träffade Martin Carlon från Norrulls SK och representanter från flera andra föreningar i innerstan.
Idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) träffade Martin Carlon från Norrulls SK och representanter från flera andra föreningar i innerstan.
Innerstans ungdomar behöver fler ställen att träna på.
Nu har uppropet "Fler idrottsplatser i innerstaden nu!" träffat ledande politiker.
– Vi vill ha tydligare besked om de tänker göra insatser för att lösa situationen, säger Martin Carlon från Norrtulls SK.
ANNONS

Bristen på träningstider i innerstaden är stor.

Klubbar på Östermalm, Norrmalm och Kungsholmen kräver mer idrottsytor och har startat Facebookgruppen: Fler idrottsplatser i innerstaden nu!. 

Sex klubbar är medlemmar i gruppen som växer.

– Det är fler klubbar som hört av sig. Vi är positiva till att ta med alla som vill för att bli så stora som möjligt och få samförstånd mellan föreningarna, säger Martin Carlon från Norrtulls SK.

Träffade borgarrådet

Förra veckan hade konstellationen ett första mötet med idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C).

– De förklarade hur de arbetar och tänker. Vi vill ha tydligare besked om de tänker göra insatser för att lösa situationen, säger Martin Carlon.

Behovet är större

Föreningarna vill se en konkret plan från staden till februari 2021 på hur man ska lösa situationen för idrottande ungdomar i innerstan. 

Martin Carlon berättar att man fått information om att nyckeltalen, som visar hur stor behovet av idrottsytor är i staden, ska uppdateras och blir klara under början 2021 – något som kan bättre underlag när nya områden bebyggs.

Men Martin Carlon skulle gärna se att man redan nu arbetar med uppdaterade siffror för att till exempel bestämma hur stor Hagastadens nya konstgräsplan blir – en idrottsyta som han vill se bli betydligt större än den 7-spelsplan som planeras.

ANNONS

– Kommer det komma ett större behov så är det konstigt att driva genom planerna nu innan det finns rätt siffror, säger han.

Klubbarna jobbar lokalt

Framöver är tanken att föreningarna fortsätter att belysa frågan genom att få in fler föreningar i uppropet och sedan driva specifika frågor kring planer i stadsdelarna.

– Där blir det klubbarna inom varje område som driver frågan, men hela gruppering står bakom frågan, säger Martin Carlon.

”Vi kvävs”

François Bries från Värtans IK vill också se snabba åtgärder så att föreningarna kan överleva.

– Vi kan inte fortsätta verksamheten när det är så här. Vi kvävs, säger François.

Han vill att staden använder föreningarna mer för att lösa behoven av fler träningstider.

 – Vi föreningar är på fronten och har smarta idéer. Man kanske öppna Kristinebergsparken eller Abbis bollplan i Hjorthagen för våra ungdomar. Vi kan våra områden väldigt väl, säger François.

Klubbarna som initierat uppropet är Norrtulls SK, Karlbergs BK, Essinge IK, Värtans IK, Mariebergs SK och Kungsholmen Basket.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.