ANNONS

Liljeholmen växer på höjden – ja till 101-metershus

JM planerar att bygga bostäder i Marievik
Liljeholmen fortsätter växa – om några år kan det bli 960 nya bostäder i Marievik.
Det fortsätts bygga på höjden i Hägersten-Liljeholmen. 960 bostäder i bland annat ett 101 meter högt hus planeras i Marievik.
På torsdagskvällen gjorde stadsbyggnadsnämnden tummen upp för att fortsätta utveckla Liljeholmen - på höjden.
ANNONS

Bostadsplanerna i Marievik har väckt känslor från start, bland annat på grund av sin höjd. Från början planerades ett av de sju höghusen att bli 38 våningar. Kritiken bestod bland annat av att husen skulle skugga Tantolundens badplats.

Högsta huset blir 32 våningar

Nu har planen arbetas om – och högsta byggnaden blir i stället 32 våningar, eller 101 meter.

– Innerstaden växer. Det här är ett jättespännande förslag som vi kommer att jobba vidare med, sade Joakim Larsson (M), stadsbyggnads borgarråd efter stadsbyggnadsnämndens möte på torsdagskvällen då detaljplanen för området godkändes.

Så tycker Marieviksborna om höghusen

Totalt ska 960 bostäder, tre förskolor och lokaler och kontor byggas. Området ska bli öppet med genomgångsgator och i projektet ingår även en upprustning av kajen, med bland annat en badplats. I framtiden finns planer på att kunna båtpendla från Marievik. Se fler bilder på planerna här.

JM:s byggplaner för Marievik.

Så här kan Marievik se ut i framtiden. Illustration: JM

12 december godkände stadsbyggnadsnämnden detaljplanen. I början av nästa år ska förslaget godkännas i kommunfullmäktige.

ANNONS