ANNONS

Bygge klubbas snart vid Sätra gård

Kvarteret vid Sätragårdsvägen-Björksätravägen, som byggherren Bonava tänker sig dem.
Kvarteret vid Sätragårdsvägen-Björksätravägen, som byggherren Bonava tänker sig dem.
Om några år är större delen av grönområdet i korsningen Björksätravägen-Sätra gårdsväg borta. Fyra bostadshus ska byggas här, med totalt 64 lägenheter.
ANNONS

Den 19 oktober väntas stadsbyggnadsnämnden klubba den nya detaljplan som gör projektet möjligt. Som Mitt i tidigare har berättat rör det sig om ett helt nytt kvarter, i en triangel mellan Sätra gårdsväg, Björksätravägen samt gång- och cykelstråket i grönområdets norra kant.

De fyra bostadhusen blir fyra till sex våningar höga, med väl synliga entréer både från Björksätravägen och från gång- och cykelstråket på andra sidan.

Intill gång- och cykelstråket  ska en grusad kvartersgata anläggas. Den ska bilar kunna köra in på via Sätragårdsvägen, nära Sätra gård.

Bygget, som väntas starta under 2018, har tidigare fått kritik för att en stor grönyta försvinner. Men stadsbyggnadskontoret anser att området ändå inte är lämpligt för barn att leka på, eftersom det ligger nära en trafikerad korsning.  Man hänvisar istället till Sätrareservatet och till området närmast Sätra gård:

”Området närmast Sätra gård används ganska flitigt i dag för barns utevistelse och kommer inte att påverkas av förslaget”, står det i förslaget.

De första planerna på att bygga i området presenterades redan 2011, av NCC. Det förslaget fick dock bakläxa av flera remissinstanser som tyckte att husen bildade en för kompakt mur mot grönskan. Sedan dess har husen alltså ritats om rejält. Byggherre är  Bonava.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.