ANNONS

Klubbat: 770 nya bostäder i Mariehäll

Kvarteret på Archimedesvägen/Gårdsfogdevägen
Kvarteret på Archimedesvägen/Gårdsfogdevägen
Under onsdagen klubbades den nya detaljplanen för Archimedes i Mariehäll. Det blir 770 nya bostäder men ingen grundskola.
ANNONS

Under onsdagen klubbades den nya detaljplanen för Archimedes i Mariehäll. Det ska byggas 770 nya lägenheter, lekplats och en park med butikslokaler.

Bromma tidning har rapporterat om den kritik som oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (L) ger projektet då det inte innehåller någon grundskola.

– Jag tycker det är helt obegripligt att de går vidare när det saknas skolplatser. Det kan handla om hundratals barn. Det är redan ett stort problem i området, säger Lotta Edholm till Bromma tidning.

I Stadskontorets tjänsteutlåtande skriver man att de kommer att inkludera skolfrågan i kommande projekt. Tidigare har man bestämt att det inte kommer påbörja några nya detaljplaner innan skolfrågan är löst.

Gatuvy från norr längs Karlsbodavägen. Foto: Stadsbyggnadskontoret

Den nuvarande majoriteten ska nu ha tagit tag i arbetet för en ny skola i Mariehäll. I väntan på den att den nya skolan ska vara på plats kommer man att etablera en tillfällig skola i området.

– Vi kommer i närtid starta ett planarbete på en grannfastighet för en ny permanent skola för 900 elever i området. Under tiden kan vi etablera en tillfällig skola på en annan fastighet i närheten som ägs av Stockholmshem. Vi ärvde ett antal platser med stor brist på utbildningsplats efter borgarnas obefintliga och oansvariga hantering av skolplaneringen. Mariehäll är en sådan plats, säger Jan Valeskog (S), stadsbyggnadsborgarråd.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.