ANNONS

Klubbat: 30 billiga hyresrätter byggs i Vendelsö

Det är nu klart att 30 hyresbostäder byggs i Vendelsö.
Det är nu klart att 30 hyresbostäder byggs i Vendelsö.
Nu är det klubbat att 30 nya hyreslägenheter byggs vid Skansvägen i Vendelsö. Bostäderna, som ska vända sig till unga och äldre, väntas bli betydligt billigare att hyra än andra nya hyreslägenheter.
ANNONS

Det var 2012 tänkt att ett särskilt boende för psykiskt funktionshindrade skulle återuppföras på platsen, men kraftiga protester och flera överklaganden från grannarna fick till sist kommunen att avbryta projektet.

Nu sex år senare har kommunfullmäktige i Haninge beslutat att Haninge bostäder ska bygga 30 hyresrätter på platsen för ungdomar och äldre.

Bolaget vill använda det statliga investeringsstödet för att bygga de 30 hyresrätterna.

Samuel Skånberg (V) välkomnar de nya hyresrätterna i Vendelsö.

Samuel Skånberg (V) välkomnade beslutet om de nya hyresrätterna i Vendelsö.

Med stödet får Haninge bostäder en lägre byggkostnad vilket väntas ge hyresrätterna en betydligt lägre hyra jämfört med vid annan nyproduktion.

Hyreslägenheter är väldigt få till antalet i just Vendelsö. I hela Vendelsö med Vendelsömalm har till exempel Haninge Bostäder bara 145 hyresrätter kvar. Speciellt Vänsterpartiet i Haninge välkomnade de nya hyresrätterna vid måndagens kommunfullmäktigebeslut.

ANNONS

– Nu kommer klimatsmarta hyresrätter till villaområdet. Vi bygger bort bostadssegregationen, den är dålig i många perspektiv, sade Samuel Skånberg (V).