ANNONS

Klubbat: Ingen KFUM-hall i östra Hagastaden

KFUM idrottshall i Hagastaden
KFUM Central ville bygga en superhall i Hagastaden. Men så blir det inte.
Nu är det klart.
Staden nobbar KFUM Centrals idrottshall i östra Hagastaden.
På tomten byggs istället en skola, en idrottshall, studentbostäder och ett äldreboende.
ANNONS

Mitt i skrev om det kontroversiella förslaget förra veckan. Då kunde vi berätta att staden planerade att nobba KFUM:s idrottshall vid Wenner-Gren Center och istället gå vidare med sina egna byggen på tomten.

Ikväll avgjordes frågan i exploateringsnämnden. Majoriteten valde att gå vidare med stadens egna planer och besluta om markanvisning för en grund- och gymnasieskola, en tillhörande fullstor idrottshall, en 7-spelsplan för fotboll, studentbostäder samt ett äldreboende.

– Äntligen, kan vi gå vidare med våra planer, säger Stefan Hansson (S) ordförande i exploateringsnämnden.

Staden får kalla handen

Det innebär att KFUM Central måste hitta en annan plats för sin planerade idrottshall. Staden har presenterat en alternativ tomt, i en källarlokal vid Torsplan, men det förslaget har fått kalla handen av idrottsföreningen.

– Varför skulle vi satsa mer pengar på en sämre lösning? sa KFUM Centrals projektledare Michael Lagerkvist i en intervju med Mitt i förra veckan.

ANNONS

Samtidigt har Moderaterna lovat att försöka genomföra bygget av idrottshallen vid Wenner-Gren Center, om de vinner valet. Det skulle innebära att de måste riva upp beslutet i exploateringsnämnden och göra nya utredningar av tomten.

– Vad ska de då prioritera bort?  En skola, en idrottshall, studentbostäder eller ett äldreboende? Det är omöjligt att få in den idrottshallen också på den tomten. De har bara på papperet som oppositionen sagt att det ska rymmas inte vad de i så fall tänker prioritera bort, säger Stefan Hansson (S)