ANNONS

Klubbchefen om branden i tennishallen: “Det är ogreppbart”

Brand. Näsbyparks tennisklubb i sorg.
Kenneth Bergbom, klubbchef, tycker att det är ogreppbart att Näsbyparks tennishall inte finns kvar.
Under onsdagen utbröt en kraftig brand i Näsbyparks tennishall och den brann ner till grunden.
Näsbyparks Tennisklubb kraftsamlar nu för att lösa framtiden. 
– Det är ogreppbart, säger Kenneth Bergbom, klubbchef.
ANNONS

När Mitt i når Kenneth Bergbom, klubbchef för Näsbyparks Tennisklubb, berättar han att det är väldigt intensivt just nu.

– Vi håller på att jobba med dels en kortsiktig och dels en långsiktig plan. Därav mitt ärliga svar att det är mycket nu, säger Kenneth Bergbom.

Väcktes av polisen

Han väcktes av polisens samtal klockan tre natten till onsdagen. Omtöcknad åkte han dit och fick se tennishallen stå i lågor.

– Det första som slår till är naturligtvis chock. Det är fortfarande ogreppbart. Men ganska snabbt övergick känslan till att jag och vi måste vara aktiva och istället för att reagera måste agera och vara konstruktiva, säger Kenneth Bergbom.

Tältlösningar och lån av lokaler

Tennisklubben har 1 200 medlemmar och 500 barn som spelar varje vecka. Den kortsiktiga planen syftar till att lösa kommande inomhussäsong, hösten.

Klubben tittar bland annat på olika tältlösningar. Man tittar också på möjligheten att låna lokaler, men det är på det sättet svårt att få ihop tillräckligt många speltimmar.

Målet ny tennishall

Den långsiktiga planen är att få till en ny tennishall.

– I dagsläget är det omöjligt att svara på när vi kommer vara tillbaka på banan igen. Men min förhoppning är att vi ska ha ett eget hem, en ny tennishall nästa höst, säger Kenneth Bergbom.

ANNONS

Social samlingsplats

Just nu pågår ett klubbmästerskap med 457 starter på fyra utomhusbanor. Samtalsämnet på klubbmästerskapet är givet.

– Det här är inte bara en tennishall utan också en social samlingsplats för alla åldrar. Klubbkänslan var unikt stark redan från början vilket kommer hjälpa oss nu, säger Kenneth Bergbom.

Lite positivitet i eländet

Men engagemanget sträcker sig även utanför klubben. De har bland annat blivit kontaktade av akademin Good to Great, andra tennisklubbar och Täby kommun som vill hjälpa till.

– Mitt i allt elände är det oerhört positivt att få känna vilket engagemang som finns. Det kommer att komma någonting bra ur det här, säger Kenneth Bergbom.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.