ANNONS

S om klubbens nedläggning: ”Inte vårt ansvar”

”Inte vårt ansvar”, tycker Stefan Hansson (S) om KFUM Centrals nedläggning.
”Inte vårt ansvar”, tycker Stefan Hansson (S) om KFUM Centrals nedläggning.
Under tio år har KFUM Central förgäves försökt få tillstånd från Stockholms stad att bygga en ny idrottshall i Vasastan. Nu lägger klubben alltså ner både herr- och damlag.
– Har KFUM Central tagit ett beslut att förändra sin verksamhet kan jag inte se att det är vårt ansvar, säger exploateringsnämndens ordförande Stefan Hansson (S).
ANNONS

Både KFUM Central och Stockholms stad vill ha en ny idrottshall i Vasastan.

– Vi för ett resonemang om en ny hall i Hagastan som vi tror kan bli bra och KFUM Central kan vara en del av den lösningen, säger Stefan Hansson (S), ordförande i exploateringsnämnden och biträdande finansborgarråd.

När kan en sådan hall tidigast vara klar?

– Den skulle ju helst ha varit klar i går. Stan har ju brist på idrottshallar. Men jag vill inte säga något årtal, det blir så specifikt och lätt att hänga upp sig på. Men det är inget som görs på ett år – som alla stora projekt tar det tid.

”Oförmåga att fatta beslut”

KFUM Central Baskets ordförande Svante Bengtsson känner sig maktlös. Han framhåller att klubben ”under tio år försökt vara konstruktiva gentemot de styrande i Stockholm stad genom KFUM Centrals erbjudande om att hjälpa till att bygga idrottshallar”.

– Stockholm stad har monopol på stadsplanering men stadens oförmåga att fatta beslut leder till vårt tunga beslut att behöva lägga ner en väl fungerande verksamhet, säger han i ett uttalande.

”Inte vårt ansvar”

Men Stefan Hansson tycker inte kommunen kan lastas för klubbens nedläggning.

ANNONS

– Vi har en pågående diskussion med KFUM Central om hallar. Jag kan inte se att det är vårt asvar om de tar beslut att förändra sin verksamhet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.