Knallar och Bengtzing på årets vårmarknad

20 000 väntas besöka vårmarknaden på onsdag.
20 000 väntas besöka vårmarknaden på onsdag.
På onsdagskväll inträffar vårens största marknad i Sundbybergs stadskärna. Årets program är späckat med uppträden av bland annat Linda Bengtzing, Annica Risberg och Joyvoicekören.

Klockan 14.00 på onsdag spärras stadskärnan av i Sundbyberg för lämna plats åt årets upplaga av vårmarknaden. Åkkaruseller, tre scener och ett 60-tal marknadsbord kommer finnas på Sturegatan, Stationsgatan och Sundbybergs torg. Butiker och caféer håller kvällsöppet och restauranger öppnar upp sina uteserveringar.

Bakom vårmarknaden, som har arrangerats sedan 1968, står Sundbybergs Stadskärneförening för, i samarbete med Lions Sundbyberg.

Centrumledaren för Stadskärneföreningen Lena Ericsson säger att det är extra mycket på schemat i år:
– Eftersom stadskärnan växer har vi fullt av aktiviteter på torget. På paviljongen står kommunen och informerar om nya stadskärnan. Och ungdomar från Ängskolan ställer ut sina förslag hur de vill att torget ska se ut i framtiden. Sen kommer det finnas knallar som säljer alltifrån smycken till varmkorv.

En spektakulär aktivitet som inträffar under kvällen är att en mobil återvinningscentral ska köras till torget. Den ska demonstrera hur man källsorterar på bästa sätt. Ett av kvällens många uppträden blir av Linda Bengtzing som ska sjunga några av sina schlagerhits på Stationsgatans scen klockan 17.30. Kort därefter beger hon sig till torgets scen för att läsa ett stycke ur hennes nya barnbok ”Boxarn och prinsessan”. Mer sång blir det även från körfenomenet Joyvoice med ett 70-tal körsångare.

Lena Ericsson är entusiastisk inför onsdagen och hoppas på 20 000 besökare om vädret hjälper till:
– Många utflyttade Sundbybergare kommer tillbaka för den här dagen, som tycker det är kul att stöta på en gammal granne eller så. Det är vårens höjdpunkt i stadskärnan. Får vi nu bara vackert väder kommer det bli en underbar kväll, och det blir aldrig något stök.

Är man intresserad av konst är det gångtunnel i anslutningen till torget man ska passera. Där kommer ett 10-tal medlemmar från den nystartade konstnärsföreningen i Sundbybergs stad (KISS) att ställa ut olika verk.

Hela programmet kan du läsa genom att klicka här.