ANNONS

Knark gömdes i säckar i skogen

I somras hittade polisen ett stort parti narkotika som var gömt i ett skogsparti i ett industriområde i Kungens kurva. I förra veckan åtalades två män misstänkta för grovt narkotikabrott.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om det stora narkotikapartiet som låg gömt i skogen bakom Kungens kurva.

Polisen hittade knarkgömman efter att ha spanat på männen en tid. I skogspartiet låg en stor svart plastsäck nedgrävd mellan två granar.

Även en rulle med svarta plastpåsar och åtta tejpade stavar fyllda med narkotika, som var packade på ett sätt som gör att man kan svälja dem hittades. Analys visade att stavarna innehöll kokain och heroin.

Två män från Holland, både runt 30 år, har sedan juli förra året suttit häktade, misstänkta för att vara inblandade i knarksmugglingen. Förra måndagen åtalades männen.

Den ene mannen för grov narkotikasmuggling då han den 25 juli 2011 smugglade in 957 gram amfetamin, 614 gram heroin och 316,4 gram kokain till Sverige via Malmö.

Tillsammans med den andre mannen är han även misstänkt för grovt narkotikabrott då de fraktade knarket i en bil till skogspartiet i Kungens kurva för att gömma det där.

Ett par dagar senare, natten den 29 juli, stoppades männen av polisen när de körde en bil. Efter en undersökning av bilen upptäckte en narkotikahund att de hade amfetamin i en gömma i biltaket.

Vid en fingertrycksundersökning kunde polisen styrka att den ena mannens fingeravtryck fanns på knarkpåsarna.

Kammaråklagare Markus Hankko anser att brottet är grovt eftersom smugglingen är en del av en större yrkesmässig omfattning.

ANNONS