ANNONS

Hade knark i radhuset – ingen strafflindring

I radhuset i Åkersberga fann polisen bland annat en mängd inplastade haschkakor.
I radhuset i Åkersberga fann polisen bland annat en mängd inplastade haschkakor.
I vintras gick polisen in i ett radhus i Åkersberga och fann två kilo narkotika. Fyndet ledde till att både far, son och flickvän dömdes. Nu har även hovrätten sagt sitt.
ANNONS

Ett och ett halvt års fängelse. Det blev domen även i Svea hovrätt mot en Åkersbergabo i 20-årsåldern som i december förra året ertappades med en större mängd narkotika hemma i sitt radhus.

Tidigare har även den unge mannens pappa och flickvän dömts för narkotikabrott respektive ringa narkotikabrott.

Försökte gömma knark när polisen kom

Av tingsrättens dom framgår att pappan kom lubbande ner för trappan, från övervåningen, när han mötte polisen som skulle göra husrannsakan i radhuset.

I händerna hade han kassar med pantflaskor. Bland flaskorna: knark som han tänkt gömma. På flera ställen i radhuset fann polisen ännu mer narkotika – totalt mer än två kilo, merparten hasch.

När sonen togs av polisen berättade han att han rökt hasch i skogen alldeles innan han skulle sätta sig i sin bil.

Narkotika i TV:n

Åkersbergabon, som tidigare dömts för flera brott, bland annat för narkotikasmuggling, säger att han förvarat narkotikan för en annan okänd persons räkning och att han hjälpt denne med att sälja knark.

Totalt hittades polisen drygt 1,4 kilo hasch, knappt 700 gram marijuana samt några doser annan narkotika hos de tre. Bland annat hittades en mindre mängd narkotika bakom en lucka i en TV hemma hos Åkersbergabons flickvän.