Knarkpåverkad bilist prejades av polisen efter vansinnesfärd

Blåljuskollen Haninge.
Man åtalas för vansinnesfärd genom bostadsområden. Ett av åklagarens bevis är en film där det ska synas hur mannen zickzackar med bilen mellan körfält och kör om i vägrenen. Till slut prejade polisen bil för att få stopp på mannen.
Mannen ska ha vägrat att stanna bilen och försökt att köra ifrån polisen genom att zickzacka mellan körfilerna. Polispatrullen prejade till slut bilen för att få stopp på den vilda framfarten. Nu åtalas mannen för grova trafikbrott.

Ett av åklagarens bevis mot den åtalade 30-åringen är en film av vansinnesfärd på olika vägar i Farsta, Sköndal och Skarpnäck. Den efterföljande polispatrullens bilkamera har dokumenterat framfarten, enligt åtalet.

Mannen ska ha vägrat att stanna bilen när polisen visade stoppsignal, istället ska han ha försökt att köra ifrån polispatrullen. Mannen ska då ha kört bilen i mycket hög hastighet genom bostadsområden och vinglat farligt nära andra fordon på vägen. Han ska också ha varit nära att krocka när han zickzackade mellan körfält och körde om i vägrenen. Till slut valde polispatrullen att preja bilen för att få stopp på mannens vådliga färd.

Åklagaren anser att den misstänkte mannen har gjort sig skyldig till grova trafikbrott. Han åtalas nu för grov vårdslöshet i trafiken eftersom han visat ”uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom”, som det står i stämningsansökan. Mannen åtalas även för grov olovlig körning eftersom han inte får köra bil, men har gjort det ändå. Han har tidigare fällts för samma brott.

Den åtalade ska också ha haft spår av både kokain och amfetamin i blodet när provtagning gjordes efter gripandet i somras. Han åtalas därför även för ringa narkotikabrott.