ANNONS

Man körde runt med knivar, batong och pistol

x
Bilen som polisen stoppade hade en minst sagt olaglig last.
En halvautomatisk pistol, knivar, dopningsmedel, ett basebollträ och en batong. Det hittade polisen i en bil, som stoppades i både Bredäng och Skogås.
Nu har en drygt 40-årig man dömts till fängelse.
ANNONS

Den 24 februari 2017 stoppade polisen en bilist på E4 i höjd med Bredäng. Där gjorde de anmärkningsvärda fynd. I en väska i baksätet låg en halvautomatisk pistol och ammunition. På golvet låg ett basebollträ och i ett handskfack stack en batong upp. Dessutom fanns två knivar i bilen – en i förardörren och en i utrymmet mellan förarsätet och passagerarsätet.

Och det var inte allt. I samma väska som pistolen låg hittade polisen dopningspreparat – 100 tabletter metandienon och 60 tabletter med spår av stanozolol. Vid provtagningar visade det sig också att mannen brukat kokain.

Den 19 maj var det dags igen. Då stoppades mannen på Österleden i Skogås, i Huddinge. Den här gången hade han en yxa, en machete, ett basebollträ och en batong i bilen. Dessutom hittades tårgassprej.

Nu har den drygt 40-årige mannen dömts till fängelse i ett år och två månader. Brotten han dömdes för var många: grovt vapenbrott, ringa vapenbrott, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, ringa dopningsbrott och ringa narkotikabrott. Dessutom dömdes han för grov olovlig körning eftersom hans körkort var återkallat när han greps den 19 maj.

Det var främst det grova vapenbrottet som gjorde att påföljden blev fängelse.

Mannen är inte okänd för polisen. Han förekommer 21 gånger i belastningsregistret.

Den bil mannen körde på E4 vid Bredäng var en företagsbil, som flera personer använde. Därför hävdade mannen i förhör att andra personer måste ha lagt föremålen i bilen. Detta trodde dock inte Södertörns tingsrätt på. Den bil han körde i Skogås var hans egen bil.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.