Knivattacken var inget blombud

En 42-årig kvinna som är misstänkt för att ha attackerat en annan kvinna med kniv vid sin lägenhetsdörr har omhäktats på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

Det var den 18 januari som en kvinna utrustad med blommor och en kniv ringde på och attackerade en boende i Vårberg. Kvinnan som attackerades klarade sig undan attacken med lindriga skador. Några dagar efter attacken greps och häktades 42-åringen. Nu omhäktas hon.

– Utredningsläget är ser bra ut men vi behöver lite mer tid för att knyta ihop det och få allting på plats, vi inväntar bland annat teknisk bevisning. Vi har gjort intressanta beslag på brottsplatsen. säger Johan Winell, utredare på Södertörnspolisen.

Polisen räknar med att behöva omhäkta kvinnan ännu en gång innan ärendet kan gå vidare till åtal. En sak vill Johan Winell förtydliga i fallet.

– Det får gärna komma ut att det inte var något blombud, så att allmänheten inte är rädda för blomsterbud helt plötslig. Det finns en koppling mellan målsägaren och den misstänkte, men hur den kopplingen är kan vi inte gå in på.