Knivdådet: Två personer häktade på fredagen

Rikstens friluftsstad mord
Polisens tekniker på plats i Rikstens friluftsstad i tisdags för att undersöka kroppen.
Södertörns tingsrätt häktade på fredagseftermiddagen två personer misstänkta för inblandning i knivdådet i Rikstens Friluftsstad i Tullinge där en man i 30-årsåldern miste livet.
Båda personerna förnekar brott.
– En av dem hävdar att han handlat i nödvärn, säger åklagaren Stefan Creutz.

Det var i tisdags som en man i Rikstens friluftsstad knivades så svårt att han dog. Larmet om brottet kom strax före klockan elva på förmiddagen. Två män greps i närheten och anhölls senare av åklagaren Stefan Creutz – då skäligen misstänkta för mord vilket är den svagare misstankegraden. Men efter ett par dagars utredning har misstankarna mot i alla fall en av personerna stärkts. Tingsrätten häktade under fredagseftermiddagen en av männen, skriven i södra Stockholm, på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den starkare misstankegraden.

– Han hävdar nödvärn, säger åklagaren Stefan Creutz.

Båda förnekar brott. När det gäller den andre mannen, en Botkyrkabo, som blev häktad skäligen misstänkt för medhjälp till mord så har åklagaren nu en vecka på sig att presentera ny bevisning som når upp till kraven för att mannen ska kunna fortsätta hållas frihetsberövad. Den först nämnde, där tingsrätten anser att bevisningen är bättre, kan sitta häktad till den 23 november innan tingsrätten ska göra en ny bedömning.

– Bevisläget är gott i stora drag. Vi har en relativt god bild av vad som hänt, säger åklagaren Stefan Creutz.

Kände de misstänkta och offret varandra?

– I alla fall en av dem kände honom på något sätt. Det är det jag kan säga.

Vad ska motivet ha varit?

– Det är fortfarande något jag inte vill tala om, säger åklagaren Stefan Creutz.

RÄTTELSE: Till en början stod att Botkyrkabon häktades skäligen misstänkt för mord, men det ska alltså vara skäligen misstänkt för medhjälp till mord.