”Kniven gick in 10 centimeter”

Det var i tisdags som en kvinna överfölls i Hackstaspåret.
Det var i tisdags som en kvinna överfölls i Hackstaspåret.
Mitt i har pratat med kvinnan som överfölls i Hackstaspåret i Åkersberga.

– Kniven gick in 10 centimeter i magen. Min hund avbröt genom att hoppa och morra på honom. Den räddade mig, säger Annelie.

Det var mitt på dagen, strax före klockan 14 i tisdags. Annelie, som egentligen heter något annat, var ute och gick med hunden i motionsspåret bakom sporthallen.

Hon skulle bara sätta sig ner i solen, vid en grillplats, för att ta en paus med hörlurarna på sig. Plötsligt attackerade en man, som bedöms vara i 25-årsåldern, henne bakifrån. Annelie berättar att mannen sa något om en telefon. Sedan fick hon ett knivstick i magtrakten – då blev hunden hennes räddning.

– Hunden avbröt honom. Allt gick fort och eftersom han kom bakifrån så var han så nära att det var svårt att se honom ordentligt, säger Annelie som är i 50-årsåldern.

Mannen försvann. Annelie lyckades ringa polisen själv, medan det blödde från magen. Hon fördes till sjukhus i ambulanshelikopter men fick åka hem efter någon dag utan livshotande skador.

Efter överfallet befann sig polisen i området runt Hacksta, både för att knacka dörr, leta vittnen och öka tryggheten.

– Jag mår så där nu. Allt känns så overkligt. Kniven gick in 10 centimeter i magen men som tur var blev inga organ skadade, säger hon.

Efter överfallet hittade polisen kniven som ska ha använts vid attacken. Förhoppningen är att hitta spår på kniven som kan knytas till mannen som knivskar Annelie.

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

– Det är otroligt svårt att säga vad som hänt nu. Vi har väldigt få vittnesuppgifter, även från kvinnan, sa polisen Mattias Tillberg i torsdags.

Kjell Lindgren, presstalesman på polisen i Stockholm, förklarar att polisen aldrig går ut med detaljerade signalement på en misstänkt gärningsman, då det kan förvilla vittnen. I värsta fall kan polisen gå miste om viktiga upplysningar, om ett felaktigt signalement gör att bra vittnen inte hör av sig.

– Vi går inte ut med detaljerade signalement. Det kan göra att vittnen låser sig, säger Kjell Lindgren.

Efter attacken var många invånare oroliga för att vistas ute i motionsspåret.

Men Mattias Tillberg anser inte att folk ska vara rädda för att vistas ute, trots det som inträffat.

– Nej, sådana här händelser är otroligt ovanliga. Man ska leva som tidigare, säger han.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel alternativt rånförsök. Har du vittnesuppgifter? Kontakta polisen i så fall.