ANNONS

Kniven trängde djupt in i hjärtat

Mannen höggs två gånger och kniven trängde djupt in i hjärtat.
Mannen höggs två gånger och kniven trängde djupt in i hjärtat.
Polygripen som kvinnan slogs i huvudet med.
Polygripen som kvinnan slogs i huvudet med.
Mannen knivhöggs flera gånger i hjärtat – nu åtalas en man för mordförsöket i Ritorp i Solna den 27 juli.
ANNONS

Det mycket otäcka mordförsöket skedde i Ritorp i Solna den 27 juli i år. I förhör med polisen berättar flera vittnen om hur ett till synes litet tjafs mellan de inblandade snabbt eskalerade och kunde fått dödlig utgång.

Kniven trängde in i hjärtat

En av de åtalade, en man i 30-årsåldern, ska två gånger ha stuckit eller huggit en kniv rakt in i hjärtat på en man i 45-årsåldern. Kniven ska enligt ett läkarutlåtande ha gått in i hjärtats högra förmak samt punkterat ena lungan. På sjukhuset behövde mannens bröstkorg tömmas på 2-3 liter blod och mannen ska ha fått hjärtstillestånd.

Skadorna från knivhuggen var direkt livshotande och offret var nära att avlida av dessa, enligt utlåtandet. Mannen i 30-årsåldern åtalas därför för mordförsök.

Slogs i huvudet med polygrip

Ytterligare en man åtalas för grov misshandel för att vid samma tillfälle upprepade gånger ha slagit en kvinna i huvudet med en polygrip. Kvinnan, som är i 25-årsåldern, hade vid slagen en mopedhjälm på huvudet. Mannen ska även ha tagit stryptag runt kvinnans hals.

Enligt åklagaren har mannen, som även han är i 40-årsåldern, visat särskild hänsynslöshet och råhet då han attackerat kvinnan med en polygrip, en sorts stort och tungt verktyg, när han slog henne.

Förnekar brott – trots bevisen

Bägge åtalade förnekar brott.

I bevisningen ingår bland annat prover som visar på att blod från den knivhuggne mannen återfunnits på den åtalades byxor.

Åklagaren har även kallat flera vittnen som styrker de bägge målsägandens historier.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.